Dalbacken
  
www.facebook.com/dalbacken

Om personal

Vår personal

Detta är vår fantastiska personal som är anställda vid Dalbacken och jobbar i fritids, förskoleklass, åk1-6 samt kök och städ.

Samtliga personalbilder är tagna av Emelie Berglund på Supportbild och är mycket glada över samarbetet med henne. Hon tar även Dalbackens elevfoton som är så fina. Tack Emelie :-)

Krister Johansson (Rektor/Lärare)

Mitt namn är Krister Johansson och är rektor samt lärare för Dalbackens friskola i Hemmingsmark.

Jag är bosatt i Hortlax tillsammans med min fru och våra två barn. Jag har arbetat som lärare i grundskolan sedan 1999 och åren innan Dalbacken har jag varit placerad på Rosviks skola, där jag uteslutande arbetat på lågstadiet varav det sista året med uppdraget som förstelärare.

Att få vara med och leda arbetet vid Dalbacken känns som ett privilegium. Våra fantastiska elever, föräldrar, styrelse och kanske framför allt personalen vid Dalbackens friskola gör att jag alltid känner sån glädje och stolthet när jag kommer till mitt arbete och jag tror och hoppas att andra känner samma sak som jag.

Att barn mår bra och känner sig trygga är några viktiga delar för att skapa grundläggande förutsättningar för lärande. Det är förstås många faktorer som spelar in, inte minst bra pedagoger men också engagerade föräldrar.

Det finns många styrkor med en stor skola men det gör det även med en liten skola som Dalbackens friskola är. Den största styrkan upplever jag nog vara att vi ser ALLA barn VARJE dag, oavsett ålder och grupptillhörighet. All personal känner alla elever vilket skapar en grundtrygghet på skolan.

Om du har frågor eller funderingar, tveka inte att kontakta mig!

Vi ses!

krister.johansson@dalbacken.se

rektor@dalbacken.se

Rebecca Ricken (Lärare)

Jag heter Rebecca Ricken och är en av de blivande lärare på Dalbackens friskola. Jag bor i Svensbyn med min sambo och mina främsta intressen är handarbete, böcker och friluftsliv.

Jag tog lärarexamen i januari 2014 och har sedan dess arbetat heltid på Piteå Kommuns olika skolor som vikarierande lärare. Allt sedan jag bestämde mig för att bli lärare har jag drömt om att få möjligheten att starta upp, arbeta på och utveckla en skola som Dalbackens friskola. Jag anser att det är viktigt att från tidig ålder skapa en livslång lust till lärande hos barnen genom att göra undervisningen rolig och intressant.

Jag ser fram emot hösten och att få starta upp skolan med alla fina kollegor, barn och föräldrar.

rebecca.ricken@dalbacken.se

Dennis Berglund (Fritids)

Hej! Jag arbetar i Dalbackens fritidshem och inom skolan där jag har Hemkunskap och detta läsår idrotten med mellanstadiet. Jag har tidigare arbetat inom Piteå kommun med barn och ungdomar från förskolan till gymnasiesärskola och allt däremellan. Jag har studerat fritidspedagogik och historia och kommer till VT-17 studera Hemkunskap.

Tillsammans med min fru och mina tre barn bor jag i Jävre men jag är uppväxt och fostrad i Hemmingsmark så för mig är det verkligen att komma hem igen.

Att arbeta i Hemmingsmark är upplyftande, roligt, spännande och utmanande. Vår utemiljö är svårslagen med underbara åkbackar vintertid, multiarena och skidspår i direkt anslutning till skolan och vår sjumilaskog 5 min bort

Jag hoppas att vi kan möta era förväntningar. Väl mött.

dennis.berglund@dalbacken.se

Ingela Hartman (Lärare)

Ingela Hartman heter jag och kommer att jobba ca 50% som lärare på Dalbacken, resterande tid kommer jag att spendera i min garnbutik i Hortlax. Jag bor i Tväråfors med min man, våran dotter, en katt och en hund.

Som lärare har jag jobbat sedan 2008 och då med svenska som andraspråk som huvudämne. Att få vara med och starta skolan (och jobba där) känns roligt, spännande och inspirerande. Barnen är det bästa vi har och skolan är en plats där barnen ska få känna sig trygga, vara nyfikna och bli sedda

Jag kommer undervisa i engelska och slöjd.

ingela.hartman@dalbacken.se

Lilianne Öhman (Specialpedagog)

Lilianne är vår specialpedagog och stöttar lärarna och fritidspedagogerna i deras arbete. Hon har lång erfarenhet och är en riktig klippa.

lilianne.ohman@dalbacken.se

Marita Nilsson (Kök och städ)

Marita har huvudansvaret för maten på Dalbacken. Hon har lång erfarenhet och det är inte för inte som hon har en plats uppkallad efter sig: Maritas Bro. Det är lastbryggan till köket och när man går förbi där luktar det alltid god mat.

marita.nilsson@dalbacken.se

Ann-Catrin Markström (Kök och städ)

Ann-Catrin har huvudansvaret för städningen och vissa vaktmästerisysslor och har lång erfarenhet av att jobba på en friskola.

ann-catrin.markstrom@dalbacken.se